Alles van staal als nieuw krijg door stralen

straalbedrijf plak

Staal dat onder de roest zit of oud is, is niet meer mooi en bruikbaar. Om staal weer helemaal als nieuw te krijgen zou je allerlei soorten staal kunnen laten stralen door straalbedrijf Plak. Dit is een professioneel en vakkundig straalbedrijf in Zuid-Holland en maakt met hun jarenlange kennis alle soorten materialen, waaronder staal en hout, door middel van verschillende technieken weer helemaal als nieuw.

Hoe werkt stralen?

Stralen is eigenlijk een soort van schuren, maar dan op een efficiëntere manier. Er wordt met hoge druk straalmiddel (vaak zand; zandstralen) op het object gericht, waardoor het straalmiddel een schurend effect heeft en daarmee verf, oppervlakkig roest en vuiligheid worden verwijderd. Na het stralen is het materiaal helemaal kaal, alle lagen zijn eraf. Hierdoor zijn alle imperfecties grotendeels ook weggewerkt. Hierna is het materiaal klaar om gespoten te worden, waarna het helemaal weer als nieuw is.

Materialen om te stralen

Materialen als staal gaan roesten en worden op den duur niet meer mooi en bruikbaar. Hiervoor is een professionele oplossing om staal en andere ijzersoorten weer helemaal als nieuw te maken. Niet alleen roest is een reden om dingen te laten stralen, maar ook als het optisch niet meer mooi is. Denk dan aan (aluminium) velgen. Vaak worden deze gestraald en vervolgens gepoedercoat. Op die manier zijn ze weer helemaal fabrieksnieuw.

Materialen die vaak worden gestraald is ijzer, metaal, aluminium, hout en kunststof. Er zijn vele soorten manieren om te stralen, zoals pneumatisch stralen (middels perslucht), werpstralen, natstralen en stralen middels koolzuur. Veel voorkomende objecten die worden gestraald zijn auto’s en metalen delen voor auto’s en klein materiaal voor machines. Auto’s, waaronder oldtimers en (oude) campers, zijn gevoelig voor roest en beschadigingen. 

Waarom laten stralen?

Dit is dan ook een reden om het chassis te laten stralen en spuiten of poedercoaten, zodat ze weer een hele lange tijd mee kunnen zonder rot te worden. Complete auto’s of onderdelen van auto’s worden zo weer een nieuw leven ingeblazen. Dit is een ideale oplossing om de duurzaamheid te vergroten en de objecten te beschermen voor een lange tijd.