Automatic guided vehicles zijn de toekomst

Vandaag de dag is er bijna wel elke dag een nieuwe, technologische doorbraak. Natuurlijk is de één spectaculairder dan de ander, maar alle ontwikkelingen zorgen er op den duur voor dat bedrijven sneller en efficiënter te werk kunnen gaan. Van robotica-oplossingen voor lopende band-werk in fabrieken tot een automatic guided vehicle voor intern transport in een magazijn of loods. Met name als we kijken naar het transport in magazijnen zien we steeds meer ontwikkelingen die met open armen verwelkomt worden. Eén daarvan zijn de automatic guided vehicles. Deze voertuigen maken het transport in een magazijn efficiënter, sneller en vaak ook veiliger. Maar hoe werkt het precies? En wat zijn de mogelijkheden? Je leest er hier alles over.

Wat is een automatic guided vehicle?

Wanneer we kijken naar de manier van transport binnen magazijnen en fabrieken wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van heftrucks en palletwagens. Deze apparaten maken het mogelijk om relatief eenvoudig zware pallets vol goederen van A naar B te verplaatsen. Echter zijn er voor deze manier van werken nog steeds handmatige handelingen vereist. Met de komst van een automatic guided vehicle is dit verleden tijd. Op basis van op maat gemaakte software en instellingen kan een automatic guided vehicle zich zonder problemen wegwijs maken in jouw magazijn. Dit verhoogt de efficiënte binnen het magazijn aanzienlijk en schrapt menselijke fouten bijna volledig.

Wat zijn de mogelijkheden van een automatic guided vehicle?

Een automatic guided vehicle brengt eindeloos veel mogelijkheden met zich mee. Met behulp van maatwerk kan een automatic guided vehicle toegepast worden in elke fabriek, loods of magazijn. De software wordt op maat ontwikkeld voor de uit te voeren werkzaamheden. Door middel van sensoren en detectiesoftware weet de automatic guided vehicle zijn weg gemakkelijk te vinden zonder ongelukken te veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *