De beste sloten van een slotenmaker in Utrecht

slotenmaker utrecht

Goede sloten in en om je huis zijn heel belangrijk. Naast dat ze ongewenste personen buiten houden, zorgen ze ervoor dat jij je ín je huis veilig voelt. Welke sloten kun je het beste kiezen bij een slotenmaker Utrecht? Welke soorten sloten zijn er überhaupt? In het specifiek gaat het hier om sloten voor deuren

Verschillende soorten sloten

Deurgrendel sloten zijn misschien wel de meest voorkomende sloten die je in woningen aantreft, vooral op binnendeuren zoals badkamers en slaapkamers. Ze zijn ook vaak een van de sloten op de voordeur, in combinatie met een nachtslot of een ander, veiliger slot.

Bij deurknop sloten zit het sluitmechanisme in de deurknop. Deze sloten hebben knoppen aan weerszijden van de deur en kunnen een enkele of dubbele cilinder hebben, afhankelijk van of je de deur van binnenuit wilt vergrendelen of niet.

Deadbolt-sloten

Deadbolt-sloten zijn een apart mechanisme naast de deur knop, waardoor je toegangsdeuren een extra beveiligingslaag krijgen. Veel huis- en bedrijfseigenaren kiezen voor zowel een deurknop slot als een nachtslot op hun toegangsdeuren om het risico van inbrekers te voorkomen. Deadbolts kunnen het risico van inbraak verminderen door een veilig sluitsysteem te creëren dat het voor een inbreker bijna onmogelijk maakt om door de deur in te breken. Deadbolts kunnen zowel met een enkele cilinder als met een dubbele cilinder worden geleverd, waarbij een dubbele cilinder nog meer bescherming biedt tegen toegang door onbevoegden tot het huis. Deadbolt sloten kun je kopen bij een slotenmaker in Utrecht, en hem of haar deze ook laten monteren. 

slotenmaker utrecht

Grendelsloten en elektronische sloten

Een grendelslot, ook schuifgrendel genoemd, wordt aan de binnenkant van de deur aangebracht om je te beschermen wanneer je met je gezin in jullie huis bent. Dit slot bestaat uit twee delen: een deel dat op het deurkozijn wordt geplaatst en een ander hoofdslot dat op de deur wordt geplaatst. Het hoofdslot heeft een cilindrisch slot dat je in de vergrendeling kunt schuiven om de deur van binnenuit te vergrendelen. Sommige mensen kiezen ervoor om er één bovenaan de deur te plaatsen en één onderaan voor extra veiligheid.

Daarnaast zijn er nog elektronische sloten. Zij hebben geen sleutels nodig om ze te vergrendelen en te ontgrendelen. In plaats daarvan hebben ze een toetsenbord- of kaartsysteem waarmee je een speciale code of sleutel kunt gebruiken om de deur te ontgrendelen. Meestal vergrendelen deze sloten de deur automatisch. Je vindt elektronische sloten meestal in hotelkamers, scholen en kantoren.

Elk van deze sloten kan in principe gemonteerd worden door een slotenmaker uit Utrecht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *