De computers van de grote kerels

Misschien heb jij je wel eens afgevraagd waar de computersystemen vandaan komen die de politie gebruikt. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat voor computersystemen enorme schepen hebben? Wat maakt zo’n computer nou anders dan een normale off-the-shelf computer? Dat ga ik in dit artikel met je bespreken. Bedrijven en ondernemingen maken namelijk gebruik van een industrial computer. 

Wat zijn dat?

Industrial computers zijn speciale computersystemen die gemaakt zijn voor automatiseringstechniek en systeembewaking. Ze draaien op zowel windows als linux. Dus misschien wel op hetzelfde systeem als wat jij nu gebruikt. Alleen zijn ze veel robuuster gebouwd om heel veel resistentie te hebben tegen externe problemen. Ze worden ook vaak ingezet voor het verwerken van data. Als je zo’n computer aanschaft dan doe je dat vaak in contact met een bedrijf. Ook worden ze bijvoorbeeld op maat gemaakt.

Energiezuinig

Tegenwoordig zijn ze ook vaak verkrijgbaar in energiezuinige modellen. Dit is erg belangrijk voor het milieu. Ook werken ze vaak op Solar Panelen en accu’s. Hier zit dan geen ventilator in. Maar ze gebruiken energiezuinige oplossingen voor het verkoelen van de computer. 

Robot schepen

Tegenwoordig is de technologie al zover dat je ze zo ziet binnenvaren. De robot schepen. Die werken compleet op zichzelf met de nieuwste computers en zonder bemanning. Er moet natuurlijk eerst wel mee geëxperimenteerd worden. Maar zo zie je maar wat een sterke computer eigenlijk kan. 

Maar voor nu hebben werken we nog zelf, met de hulp van onze computers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *