De werking van naderingssensoren uitgelegd

naderings sensoren

Binnen de geautomatiseerde productie wordt gebruikgemaakt van diverse geïntegreerde sensoren en actoren. De aansluiting en de werking van de verschillende installaties moet natuurlijk naadloos verlopen. Als dit niet het geval is, dan kan dit verschillende soorten problemen opleveren. Er zijn verschillende soorten sensoren die binnen de fabrieksautomatisering een belangrijke rol spelen. Zo ook naderingssensoren. Maar hoe werken naderingssensoren precies? Daar ga ik in dit artikel dieper op in.

De binaire terugkoppeling van de zuigerstand van pneumatische aandrijvingen

Naderingssensoren worden gebruikt voor de binaire terugkoppeling van de zuigerstand van pneumatische aandrijving. Naderingssensoren zijn sensoren met een speciale werking, want dit type sensor is in staat om het magnetisch veld te detecteren aan de hand van een magnetisch veld of reed-contact. Een reed-contact – ook wel reed-schakelaar genoemd – is een elektrisch schakelcontact in een glazen buisje. Deze wordt bediend door een magnetisch veld, afkomstig van een permanente magneet of van een spoel waardoor een stroom loopt. De naderingssensor wordt op de gewenste schakelpositie gemonteerd in de T-groef of rond groef van de cilinder. De sensoren geven een 24 volts schakelsignaal af op het moment dat het magnetisch veld van de zuiger wordt gedetecteerd. Dit schakelaarprogramma uitermate geschikt voor verschillende industriële segmenten. Op de website van Festo kun je hier meer over lezen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten over naderingssensoren of ben je benieuwd welke soort naderingssensoren er allemaal verkrijgbaar zijn? Klik dan hier.

1 thought on “De werking van naderingssensoren uitgelegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *