Een bescheiden watertank nodig? Neem er een van 50 liter

watertank 50L

Wanneer je voor een lange tijd de hort op gaat met bijvoorbeeld een boot of een camper, dan zul je je reis goed voor moeten bereiden. Alleen als je goed voorbereid op pad gaat kun je er namelijk voor zorgen dat je voor een tijdje zelfvoorzienend bent. Zo is het voor de aanwezigheid van schoon drinkwater raadzaam om een goede watertank te gebruiken. Zoek je er dan een van een relatief bescheiden formaat, dan is een watertank 50L een zeer geschikte optie. Hoe je zo’n watertank veilig gebruikt lees je in de volgende alinea.

watertank 50L

Hoe gebruik je een watertank op veilige wijze?

Als je eenmaal een watertank van 50 liter of meer tot je beschikking hebt, dan is het natuurlijk ook zaak om deze op een veilige en hygiënisch verantwoorde manier te gebruiken. Dit doe je door de volgende tips op te volgen:

  • Ververs of vervang het water met grote regelmaat.
  • Vul de tank niet volledig als je vermoedt weinig water te gaan gebruiken.
  • Ga je de tank weer bijvullen? Zorg er dan voor dat je handen en alle attributen die je gaat gebruiken helemaal schoon zijn.
  • Maak altijd gebruik van je eigen spullen bij het vullen of legen van de tank. Van je eigen materialen weet je immers zeker of deze schoon zijn of niet. Bij spullen van een ander weet je dat simpelweg nooit zeker.
  • Vul je de tank met een slang, zorg dan op voorhand voor bijpassende koppelstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *