Een pompwagen is van onmisbare waarde

Werk jij in een magazijn waar pallets met producten opgeslagen worden? Of ben je van plan om een eigen bedrijf op te zetten en wil je dat alle bedrijfsprocessen, dus ook in het magazijn, zo soepel mogelijk verlopen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om dit aan te pakken. Zo zou je bijvoorbeeld een heftruck aan kunnen schaffen, die je volledig ontlast en het verplaatsen van pallets een eitje maakt. Maar niet iedereen heeft het budget voor een heftruck, laat staan de tijd en/of het geld voor het volgen van een (verplichte) heftruckcursus. Een andere, uitstekende optie is het gebruiken van een pompwagen.

Wat is een pompwagen?

De pompwagen is een transportmiddel en kent vele verschillende benamingen, zoal een palletwagen, transpallet of pallethefwagen. Ze worden veelal bij bedrijven gebruikt voor het moeiteloos verplaatsen van (zware) pallets. In magazijnen is het vaak noodzakelijk dat pallets in- en uitgeladen worden van de vrachtwagen en op de juiste plaats neergezet worden. Tillen en verplaatsen met de hand is in bijna alle gevallen simpelweg geen optie. Het gebruik van een pompwagen maakt deze klus zeer gemakkelijk.

Hoe werkt een pompwagen?

Het gebruik van een pompwagen is relatief simpel. De lange uiteinden, ook wel vorken genoemd, gaan door de openingen van de pallet. Aan de voorkant van de pompwagen bevindt zich een systeem waarmee hij bestuurd kan worden. Afhankelijk van welk model kan dit handmatig of elektrisch. Standaard kan een pompwagen de pallet zo’n 20cm boven de grond uittillen. Hoog genoeg om de pallet moeiteloos te verplaatsen naar de juiste locatie.

Wat kost een pompwagen?

Er zijn vele verschillende soorten pompwagens te verkrijgen. De prijs varieert hierdoor ook enorm. Afhankelijk van het maximale gewicht dat je wilt kunnen verplaatsen en of de bediening handmatig of elektrisch gebeurd kan de prijs verschillen van 200,- tot maar liefst 1.895,-. Voor ieder budget en voor elke toepassing is er wel een geschikte pompwagen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *