Hoe je met hout redelijk zelfvoorzienend kan zijn

pelletpersen

Hout is zeer populair materiaal. Er worden veel dingen gemaakt van dit materiaal en dat is ook niet gek. Hout is duurzaam, goedkoop en er kan veel mee gemaakt worden. Jij kunt zelf ook dingen met hout maken. Denk aan diervoeding of het vullen van je kattenbak, zaagsel als brandstof en compost. Dit kun je allemaal doen met pellets, zelf gemaakt met pelletpersen.

Pelletpersen

Met een pelletpers is het mogelijk om kleine balen te persen van droog hout. Deze pellets kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Wanneer je regelmatig houtafval hebt is het persen van pellets een ideale manier om van het afval af te komen en daarnaast om milieuvriendelijk bezig te zijn door hier ook wat mee te doen. Je kan dit hout bruikbaar maken door er stro of of vulling voor de kattenbak van te maken. Hier bespaar je dus ook nog eens geld op. Ideaal toch?

Toepasbaarheid

De toepasbaarheid van hout is ongekend. Je kunt met hout maken wat je maar wil. Je kunt ook zo ver gaan als je zelf wil. Sommige mensen bouwen zelfs een heel huis van hout. Maar hout is ook zeker leuk voor andere dingen, denk bijvoorbeeld aan een pollepel of een sleutelhanger.

Meubels maken

Met hout kun je natuurlijk nog veel meer. Denk dan aan het maken van meubels. Zowel meubels voor in huis als tuinmeubels zijn zeer goed te maken met hout. Als je nog nooit iets zelf hebt gemaakt, dan is het natuurlijk even uitproberen. Het voordeel is dat hout niet duur is en je het alsnog weg kan gooien als het niet is geworden zoals je wilde. Je kan dus gerust proberen wat in elkaar te klussen van hout.