Hoe werkt een cilinder van een slot?

slotenmaker Breda

Ben je benieuwd hoe een cilinder van een slot  in elkaar zit? Je hoeft niet naar slotenmaker Breda om erachter te komen hoe dit precies werkt. Misschien wil je zelf wel leren sloten vervangen of ben je nieuwsgierig. Lees hier verder over een cilinder. Heb je problemen met je slot? Dan is het aan te raden om wél snel contact op te nemen met een slotenmaker.

Soorten cilindersloten

Er zijn verschillende soorten sloten, ze hebben één ding allemaal met elkaar gemeen: de cilinder. De meest voorkomende cilindersloten zijn insteeksloten, oplegsloten en cilindersloten met meerpuntsluiting. Het gewone insteekslot wordt het meest gebruikt door bijvoorbeeld slotenmaker Breda, of zitten al in deuren. Ze zijn makkelijk te vervangen en kunnen worden gebruikt in houten deuren. Omdat dit niet de beste beveiliging biedt worden er tegenwoordig in nieuwbouwhuizen voornamelijk meerpuntsluitingen gebruikt. In oudere huizen kom je regelmatig oplegsloten tegen.

slotenmaker Breda

Onderdelen

In de meeste cilindersloten zitten minimaal vijf sluitpinnen, dit zorgt ervoor dat de deur goed dicht gaat en op slot kan. Er is ook sprake van een sleutel pin, hier steek je je sleutel doorheen en zorgt ervoor dat de deur weer open kan. Door de sleutel pinnen kun je je sleutel niet uit de deur trekken zonder te draaien. Op veel sloten zit ook een lockpick beveiliging, om te voorkomen dat mensen jouw slot kunnen kraken. Er is veel gereedschap en deskundigheid nodig om een slot te lockpicken, gelukkig zijn de meeste sloten beveiligd. Op een slot staat vaak ook een keurmerk, hier staan twee of drie sterren op. Door middel van het keurmerk kan je zien hoe goed de beveiliging van het slot is. 

Slotenmaker Breda

Wil je meer weten over jouw cilinderslot? Of wil je een slot vervangen? Contacteer dan een slotenmaker Breda. Een slotenmaker weet alles over de werking van sloten en kan jou aanraden welk slot geschikt is voor jouw woning. Ook als je vragen hebt over de onderdelen van een slot kun je terecht bij de slotenmaker Breda. Op het internet vind je diverse slotenmakers die in deze regio actief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *