Hoe word je een slotenmaker?

slotenmaker nijmegen

Je weet het zeker; je wilt een slotenmaker worden. Misschien zelfs een slotenmaker Nijmegen, en dat is zeker geen slechte zet, want het is een prachtig beroep en Nijmegen is een prachtige stad. Maar hoe word je nou een slotenmaker? 

De opleiding

Als eerst is het belangrijk om te weten dat je niet verplicht bent een opleiding te volgen om slotenmaker Nijmegen te worden. Voorheen gingen Nederlanders voor een opleiding naar België, nu zijn er ook opleidingen in Nederland. Er zijn opleidingen van twee jaar, met ongeveer 90% onbetaalde stage maar er zijn ook kortere trainingen. Je leert van alles over het beroep in een wat kortere tijd. 

slotenmaker nijmegen

Certificaten

Er zijn geen officiële keurmerken voor slotenmaker Nijmegen. Wel zijn er certificaten van een branchevereniging en kun je je certificeren in de basis van het slotenmaker vak en je zelfs opwerken tot meester-slotenmaker. Daarnaast zijn er ook certificaten die aantonen dat je een beveiligingsexpert bent op het gebied van sloten. Het is dus handig als je hier iets van bezit, of je je specialiseert in een bepaald gebied in het slotenmakers vak. 

Conclusie

Er zijn dus geen échte opleidingseisen en certificatie eisen wat betreft het worden van een slotenmaker. Toch is het handig om dit wel te hebben. Waarom? Omdat het vertrouwen uitstraalt. Je wil niet bij iemand thuis komen en hebben dat diegene vraagt “Hoe ga je dit doen?” en jij moet antwoorden met “Weet ik nog niet, ik ben hier ook niet voor opgeleid.” Het is ook zeer aan te raden voor een langere tijd mee te lopen bij een slotenmaker die ervaren is in zijn vakgebied en een gerenommeerd bedrijf heeft. Je kunt dan met hem of haar samen alle fijne kneepjes van het vak leren. Je leert immers het beste door gewoon te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *