Manieren om te verduurzamen in de voedselverwerking

koudetechniek en warmtetechniek inzetten

Is uw bedrijf actief in de voedselverwerkingsbranche? Dan bent u ongetwijfeld op de hoogte van het toenemende belang van duurzaamheid. Maar wat kan er nou precies worden gedaan om duurzaam te werk te gaan? In dit artikel geef ik een aantal concrete, toepasbare voorbeelden die u kunnen helpen met het toekomstbestendiger maken van uw bedrijf.

Bron: ENGIE Refrigeration

Waarom verduurzaming zo belangrijk is

Ik wil dit artikel beginnen door nog eens uit te lichten waarom verduurzaming zo belangrijk is. Door duurzaamheid en milieubewustheid beschermen we onze planeet, onze natuurlijk omgeving en de menselijke gezondheid. Doordat we de afgelopen jaren helaas niet op een verantwoordelijke manier met onze planeet zijn omgegaan, is er nu extra aandacht nodig, voordat het te laat is. Voor de industrie en zeker ook voor de voedselverwerkingsbranche is in deze natuurlijk ook een belangrijke rol weggelegd.

Manieren om duurzamer te werk te gaan

Er zijn verschillende manieren om duurzamer te werk te gaan in de voedselverwerkingsbranche. Zo denken veel bedrijven dat ze de ruimtekoeling goed op orde hebben, maar liggen hier vaak nog veel kansen om energie-efficiënter en dus duurzamer te werk te gaan. Zo is warmteterugwinning een methode die uiterst geschikt is voor bedrijven in de voedselverwerkingsbranche in het bijzonder, omdat zij voor hun producten processen gebruikmaken van zowel koeling als warmte. Enkele andere voorbeelden uit de praktijk zijn de inzet van natuurlijke koudemiddelen en het reguleren van vocht. Klik hier voor meer informatie en praktijkvoorbeelden.

Meer weten over hoe u techniek en technologie op een duurzame manier kan inzetten voor uw bedrijf? Neem dan eens een kijkje op de website van ENGIE Refrigeration.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *