Milieuveiligheid: op welke manier worden producten milieuveilig opgeslagen?

Het is voor bedrijven die met producten werken die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, een bedrijf waar gevaarlijke stoffen worden verwerkt of een bedrijf dat producten produceert die op een milieuveilige manier geproduceerd of bewaard moeten worden, belangrijk dat deze voldoen aan bepaalde eisen. Naast dat het schadelijk kan zijn voor het milieu, is het zo dat bedrijven die zich hier niet aan houden, een boete kunnen krijgen. Indapp helpt bedrijven aan deze producten.

Brandwerende kast

Een brandwerende kast is een kast waarin de spullen – denk aan mappen of archieven – ongedeerd blijven tijdens een brand. Met brandwerende kasten kan er voor gezorgd worden dat deze spullen veilig gesteld worden. Dit is vooral verstandig voor bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, omdat de kans groter is op brand. Daarnaast is het natuurlijk ook verstandig voor bedrijven of particulieren voor wie de desbetreffende producten of spullen belangrijk zijn en daarom het risico willen verkleinen op brandschade aan deze spullen.

Milieuvatenpallets

Vaten met vloeistoffen, zoals bijvoorbeeld olie of gevaarlijke stoffen, kunnen op een veilige manier worden opgeslagen door middel van een daarvoor speciaal gemaakte pallet. Er zijn verschillende soorten pallets op de markt voor de opslag van milieuvaten. Zowel voor verticale als horizontale opslag en voor opslag met een dichte, afsluitbare constructie.

Gasflessen

Voor gasflessen is het ook belangrijk om milieuveilig opgeslagen te worden.In eerste instatie moet er gekeken worden naar of er een vergunningplicht is of niet. Vanaf 125 liter waterinhoud, is een vergunning verplicht. Daarnaast moet er worden gelet op de veiligheidsinstructies van de leverancier van de gasflessen. Bedrijven die regelmatig werken met gasflessen, zoals installatiebedrijven of jachthavens, hebben doorgaans daarom een vergunning nodig.

Omdat goede ventilatie belangrijk is bij de opslag van gasflessen, is het zo dat buitenopslag de voorkeur heeft in tegenstelling tot binnenopslag. Er zijn een aantal regels die belangrijk zijn bij het opslaan van gasflessen. Een aantal van deze regels zijn: het niet in de buurt mogen roken, er moeten brandblussers in de buurt zijn en onbevoegden mogen de opslag niet zomaar betreden. Ook, indien van toepassing, moet er rekening worden gehouden met de veiligheid van de mensen die deze ruimtes betreden als het gevaarlijke stoffen betreft.