Robotica techniek

Robotica techniek combineert meerdere vakgebieden, zoals informatica en elektrotechniek, om robots te bouwen. Robots verhogen de productiviteit en dragen bij aan de groei van veel industrieën, maar ze hebben gekwalificeerde ingenieurs nodig om ze te bouwen en te onderhouden. Als je van plan bent een carrière als robotica-ingenieur te beginnen, is het handig om te weten wat voor soort opleiding je nodig hebt en welk salaris je kunt verwachten. In dit artikel leggen we uit wat robotica-techniek is, de stappen om robotica-ingenieur te worden, evenals taken, salaris en vooruitzichten.

Wat is robotica techniek?

Robotica techniek is het vakgebied waarin ingenieurs robots ontwerpen, testen, creëren, updaten en onderhouden. Robotica-ingenieurs creëren geautomatiseerde systemen om mensen te helpen acties uit te voeren die ze niet kunnen of taken die ze niet willen doen, waardoor hun werk wordt vergemakkelijkt. Degenen die voor robotfabrikanten werken, worden ook wel automatiseringssysteemingenieurs of robotica-testingenieurs genoemd.

Robotica-ingenieurs ontwikkelen verschillende soorten robots. Robots die zijn ontworpen om te werken in plaats van een mens, staan ​​bijvoorbeeld bekend als manipulatoren, terwijl robots die werken met behulp van sensorische manipulatoren of afstandsbediening, tele-operatoren worden genoemd.

Wat doet een robotica-ingenieur?

Een robotica-ingenieur maakt plannen en processen om robots te bouwen. Het is hun verantwoordelijkheid om robots te bouwen die veilig, productief, niet duur in aanschaf en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze maken ook machines die robots maken.

Robotica-ingenieurs beginnen met het begrijpen van de behoefte van hun werkgevers, en vervolgens bepalen ze de specificaties van de applicatie die ze moeten ontwerpen. Ze schatten de kosten, maken prototypes en bestuderen de efficiëntie van hun creatie.

Typische werkplek voor robotica-ingenieurs

Robotica-ingenieurs kunnen werken voor particuliere robotfabrikanten of bedrijven die regelmatig robots gebruiken. Velen werken voor de auto-industrie en bouwen robots voor assemblagelijnen voor voertuigen, maar de elektronica- en voedselverpakkingsindustrie huren ook robotica-ingenieurs in. Anderen kunnen werken voor ruimtevaart- of militaire programma’s. Hogescholen, universiteiten of beroeps- en beroepsopleidingen kunnen ook robotica-ingenieurs inhuren om lessen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *