Tips bij een VPN aanschaffen

Je bent er over uit: je gaat een VPN service installeren op je laptop of computer. Je wilt namelijk anoniemer surfen op het internet. Dit is begrijpelijk, want tegenwoordig is er veel minder online privacy. Aan de ene kant is het goed dat de overheid dit in de gaten houdt, maar er zit ook een negatieve kant aan. Zo ken je vast wel het gevoel wanneer je net iets hebt opgezocht online dat je Facebook-pagina vervolgens gelijk vol staat met advertenties daarover. Dit kun je makkelijk voorkomen met een VPN. Maar waar moet je precies opletten als je dat afsluit? Hieronder een aantal bruikbare tips!

Snelheid

Niet is vervelender dan langzaam internet. Gelukkig beschikken we tegenwoordig over super snel internet, maar als het daarentegen ook maar net wat te langzaam gaat, merken we dat ook weer gelijk. Daarom is het belangrijk om te bekijken wat de snelheid van de VPN aanbieder is. Doordat de verbinding met jouw server nu via een extra stop gaat, kan het langer duren. Dit is niet het geval als je bij een slechte VPN aanbieder de service afsluit.

Serverlocaties

Als je zo veel mogelijk uit je VPN aanschaf wilt halen, dan moet je ook kijken naar de serverlocaties van de aanbieder. Om geografische blokkades te ontwijken, moet de VPN provider die in zoveel mogelijk landen servers heeft. Als je graag de Amerikaanse Netflix wilt kijken of het Nederlands Elftel wilt zien spelen vanuit Australië, dan moet de aanbieder servers hebben in die landen.

Prijs

Niet al geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Zo bestaan er VPNs in verschillende prijsklassen; je kunt het dus zo gek maken als jezelf wilt. Daarom is het belangrijk om naar bovenstaande punten te kijken, maar ook naar functionaliteiten en het logbeleid. Het logbeleid is bepalend voor de veilig- en betrouwbaarheid van de aanbieder. Besteed hier dus genoeg aandacht aan en lees de kleine lettertjes!

Er zijn heel veel aanbieders. Een bekende is NordVPN. Het is goed om je erover in te lezen; bekijk hier een NordVPN review. Ga om meer te weten komen over de aanbieder en vele andere naar goodvpnservice.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *