Vloerverwarminglekkage? Verhelp het snel om er weer warmpjes bij te zitten

lekdetectie Amsterdam

Vloerverwarming is zonder twijfel een van de prettigste manieren om je woning te verwarmen. Gunstig is dat ruimtes hierdoor uitstekend gelijkmatig worden verwarmd. Een overeenkomst tussen vloerverwarming en radiatoren is echter dat deze beide verwarmingselementen lekkages kunnen geven. Is dit bij vloerverwarming het geval, dan kan het zijn dat je je vloer (of de voegen daarin) vochtig ziet worden. Als het lekkende water naar beneden zakt blijft de lekkage weliswaar onzichtbaar, maar dan zou je het aan het constante drukverlies in je CV-installatie kunnen merken dat er iets niet in orde is. Mogelijk moet je dan ook voortdurend het water in je CV-ketel bijvullen, iets dat uiteraard een signaal vormt dat er iets niet pluis is. Hoe dan ook, bij het vermoeden van een lek is het altijd verstandig snel een expert in lekdetectie in Amsterdam te contacteren. Zo laat je het probleem niet verergeren en kun je snel weer van je vloerverwarming gebruikmaken.

Hoe kan lekkage in de vloerverwarming ontstaan?

Een lek in de vloerverwarming ontstaat doorgaans aan een van de leidingen. Mocht je verwarming nog nieuw zijn, dan is de kans groot dat er bij het aanleggen iets niet goed is gegaan. Na verloop van tijd kunnen verder de tyleenlagen van je vloer poreus worden. Ook dit kan uiteindelijk tot een lekkage leiden.

lekdetectie Amsterdam

Het voordeel van lekdetectie met infrarood

Als je thuis lekkage hebt en je kunt met het blote oog niet zien waar het precies lekt – omdat deze plek achter een vloer, muur of plafond zit – dan is het met klem aan te bevelen dat je een lekdetectiebedrijf inzet dat over infrarood beschikt. Met infraroodcamera’s kunnen ze namelijk aan de temperaturen afmeten waar een lek zich exact moet bevinden. Is de locatie eenmaal gevonden, dan weten ze ook precies waar een gat gemaakt moet worden. Onnodig hak- en breekwerk is hiermee uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *