Voor veel opties te gebruiken

Betonijzer

Wanneer je langs de bouwerij rijdt dan zie je altijd wel ergens betonijzer, is het niet in de vloeren dan is het in de fundering of een andere element wat van beton wordt. In prefab wanden wordt in de fabriek al het ijzer geplaatst voor er gestort wordt, het aantal ijzer wat nodig is hangt af van de druk en trekkrachten waaraan de vloeren of wanden bloot komt te staan. De contracteur kan dit precies berekenen, aan de hand daarvan worden er tekeningen gemaakt voor de bouw.

Gebruik voor de hobby

Gelukkig zie je betonijzer niet alleen in de bouwerij meer tegenwoordig, in de tuin of in de woonkamer zie je het staal ook steeds meer terugkomen. Wel is het vaak een beetje bewerkt zoals geschilderd of de gegalvaniseerde uitvoering is gebruikt, voor de tuin is het leuk om er een schutting of afscheiding van te maken. Zo zijn er veel mogelijkheden met het ijzer wat je ermee kunt doen, je kunt er ook een mooi onderstel van maken voor een tafel of ander meubelstuk. 

Betonijzer

Diameters betonstaal

Wanneer betonijzer tijdens de bouw wordt gebruikt, zal je opgevallen zijn dat het gebruikt wordt in verschillende diameters. Over het algemeen kun je aanhouden hoe zwaarder een element wordt belast hoe dikker de diameter van het staal is, tevens zijn de staven nooit glad. Om betere hechting te krijgen met het beton is het staal geribbeld, zou je gladde staven gebruiken is de kans groot dat de krachten niet goed worden opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *