Wat is een siliconen slang en waar worden ze voor gebruikt?

Siliconen slang

Waarschijnlijk ben je er niet van bewust, maar een siliconen slang vind je in eindeloos veel objecten en projecten terug. De siliconen slang wordt onder andere veel gebruikt in de agrarische sector maar ook in auto’s. Wat is het precies, zo’n slang?

Groot aanbod

Materiaalsoort die geschikt is voor van alles

Een slang gemaakt van siliconen, dat is in essentie wat een siliconen slang is. Het is een materiaalsoort die voorkomt in allerlei vormen. Zo heb je de rechte siliconenslang, die in een rechte vorm is uitgevoerd. Maar er zijn ook siliconen slangen met een bocht. De meeste siliconen slangen zijn ook beschikbaar in de vorm van een koppelstuk of een verloop. 

Silicone als product: wat heb je eraan?

Silicone is een zeer veelzijdig en veel gebruikt materiaal. Dat heeft te maken met de prijs van productie maar vooral doordat het geschikt is eindeloos veel vormen. Siliconen zijn synthetische stoffen die veelal hittebestendig zijn. Om die reden wordt het materiaal ook veel gebruikt in auto’s.Onderdelen in auto’s kunnen heel heet worden. Als er dan iets gaat smelten, kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn en bovendien je auto ruïneren. Dat wil natuurlijk niemand. Daarom wordt er vaak silicone gebruikt in deze situaties: het kan de hitte goed verdragen.

Duurzaam

Andere toepassingen

Maar er zijn nog meer toepassingen voor silicone die we anders niet op hadden kunnen lossen. Silicone wordt daarnaast bijvoorbeeld gebruikt als kit of lijm. Het is namelijk een sterk en duurzaam materiaal.