Wat kunnen Tribometers betekenen voor jou?

Installateur Almere

Soms is het heel spannend om deel te zijn van de Nederlandse samenleving. Hiermee doel ik op wetenschappelijk en innovatieve ontwikkelingen die ons koude landje hebben plaatsgevonden. In recente tijd zijn we ons meer aan het focussen op het ontwikkelen van A.I. of bijvoorbeeld supercomputers. maar er zijn ook spannende momenten geweest voorheen waarbij biologische en scheikundige leer nieuwe hoogte bereikte. Een wereld beroemde en nog steeds toegepaste uitvinding is de: Modular Tribometer. Dit is een speciale kast die ervoor zorgt dat jij proeven kunt doen ik stoffen binnen een gecontroleerde ecologie. De testen die je uitvoert in een Modular tribometer zijn bedoeld om de tribologie achter stoffen te onderzoeken, wrijvingskunde, een vertakkingen van werkbouwtuigkunde. Ruwheid, slijtvolume, wrijvingscoëfficiënt. Er is ook sprake van toepassingen op het veld van Electrochemica, hiervoor heb je een Potentiostat werking nodig, dit is nodig voor de analyse van corrosie, batterijen en fotovoltaïsche systemen.

De oorsprong van deze innovatie 

Dit is van uiterst belang bij de het ontwikkelen van nieuwe stoffen voor de markt.  Ook waarborgt de  Modular tribometer de integriteit van de stof die u aan het testen bent, dit is belangrijk wanneer u lichaamsgevaarlijke stoffen aan het testen bent, maar ook om te kijken wat de uithoudingsvermogen is van de stof. De voorganger van de Tribometer was de Leyden Kan, de Leyden Kan was ontwikkelt Leids professor Musschendijk. Hij zag de noodzaak voor het een geïsoleerd en gecontroleerd omgeving waardoor bedrijven en onderzoekers de bovengenoemde waardes, wrijvingscoëfficiënt. De methodes zijn verwerkt en verbeterd tot de modern Modular Tribometer. De Potentiostat werking word recentelijk gezien als een onmisbare editie binnen de tribologie het is een verbreding van onderzoek die onderzoekers vaak nodig hebben.

Een zee van mogelijkheden

Tribometers komen in veel varianten omdat het testen van stoffen in verschillende scenario’s. Hier aan paar voorbeelden van Modular tribometers:

  • Ring op Ring
  • 4 ballen 
  • Pin op disk 

Er zijn nog veel meer soorten tribometers, dit hangt ultiem af van je de applicatie en veld waarin jij opereert. De Potentiostat werking wordt is ook een toepassing die niet onmisbaar is omdat het zich focust op informatie die een tribometer complementeert en hierdoor je meer inzicht krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *